Olieskift: Når din bil skal køre som smurt

Der er nærmest ikke noget, som har lige så mange fordele for din bil, som et regelmæssigt olieskift. For et olieskift er med til at holde din bils motor ren, optimere motorens performance og kan også få positiv indflydelse på din brændstoføkonomi.

Kort fortalt kan olien betegnes som det, der holder din motor godt kørende. Det er nemlig olien, der smører alle de bevægelige dele i din motor og sørger samtidig for at fjerne alle skadelige eller sløvende aflejringer, som har en negativ indflydelse på motorens mekaniske formåen.

Derfor kan vigtigheden af et regelmæssigt olieskift ikke understreges nok. Hos Ketner tager vi os selvfølgelig af denne vigtige del for at opretholde værdien, standen og køreglæden af netop din bil. Så kontakt os endelig, når det er tid til at få skiftet olie på din bil. Vi efterser naturligvis også filteret og kigger efter, om alt ser ud, som det skal – og så foregår det ovenikøbet til en favorabel pris og helt uden ventetid.

Hvor ofte bør man få foretaget et olieskift på sin bil?

Der er forskellige faktorer, der gør sig gældende, som gør det svært at sige, præcist hvor ofte, du skal skifte olie. En anbefaling af hyppigheden vil oftest fremgå af instruktionsbogen til din bil. Men behovet afhænger for eksempel også af, om du mest kører lange eller korte ture. Kører du få kilometer ad gangen, vil olien miste sin smøreevne hurtigere, end hvis du regelmæssigt kører længere ture. Som en tommelfingerregel, der er let at huske, bør du dog gå efter et olieskift cirka en gang hvert år. Det er desuden uafhængigt af, om din bil skal til service knap så ofte.

Som nævnt i præsentationen af vores service, er olieskift og skift af oliefilter helt essentielt for en bils ydeevne og vedligehold. Faktisk kan du ikke få skiftet olie for ofte. Men får du derimod skiftet olie for sjældent, begynder problemerne straks at melde sig.

Her er nogle af de typiske tegn på, at du bør skifte olie på din bil hurtigst muligt:

  • Markant og synlig røg fra din bils udstødning
  • En højere lyd end du er vant til fra din bils motor
  • Lampen, der indikerer lavt olieniveau i din bil, lyser
  • Du mærker rystelser i din bil, når den holder i tomgang
  • En klikkende lyd ved start af din bils motor

Genkender du en eller flere af ovenstående symptomer, bør du kontakte os med det samme. Så kan vi helt sikkert hjælpe dig med at skifte olie på bilen.

Professionelt

Nyeste og mest avancerede udstyr indenfor autobranchen.

Altid gratis lånebil

Vi har en bil klar til dig, så du er kørende, mens din bil er på værksted.

SOS Vejhjælp

Gratis vejhjælp efter 1. serviceeftersyn

Ingen ventetid

Her får du hurtig service, så du ikke skal undvære din bil i længere tid.

Fordele ved det regelmæssige olieskift

Efter at vi har skiftet olie på din bil, vil du typisk opleve, at du kører lidt længere på literen. Det sker som følge af, at din bils motor nu kører som smurt – helt bogstaveligt talt. Det betyder også, at der sker væsentligt mindre slitage i motoren. Derfor er jævnlige olieskift med til at forlænge levetiden af din bil. Ved at sikre, at din bil er tilstrækkeligt smurt, sikrer du samtidig, at din bil ikke overopheder. En varm motor er naturligvis helt normalt – men med frisk og tilstrækkeligt med olie af høj kvalitet, der passer til din bil, undgår du, at din bils motor tørrer ud med en hel masse alvorlige konsekvenser til følge.

Så kontakt os med det samme for at give din bil noget af det bedste, du overhovedet kan give den. Hos Ketner sørger vi for, at du kan rulle af sted igen med det samme med olie af den højeste kvalitet på din bil.