Dieselpartikelfilter

I 2009 blev Euronorm 5 indført. Det førte til kravet om, at alle bilproducenter skal montere partikelfilter i alle dieselbilers udstødningssystemer. Det er senere (i 2018) blevet et krav, at alle nyproducerede biler skal monteres med et partikelfilter for at mindske udledningen af skadelige udstødningsgasser – uanset brændstoftype. Kravet til dieselbiler blev introduceret med det mål at reducere sod-emissioner fra dieselbiler med 80 %. Derfor er et dieselpartikelfilter i dag en essentiel komponent i alle bilmodeller.

Få nyt dieselpartikelfilter eller få renset dit eksisterende partikelfilter

Dieselpartikelfilteret gør dette ved at fange de partikler af sod, som skabes af forbrændingsprocessen, der finder sted i bilens motor, før de kan frigives i atmosfæren.

Dette formår partikelfiltre også, men ikke uden at forårsage problemer i processen. Dieselpartikelfiltre er tilbøjelige til at blive blokeret, og det er her, vi kan hjælpe dig både hvis der er behov for, at dit partikelfilter skiftes, men også med mulighed for, at vi kan rense dit partikelfilter. Hos Ketner er vi landets førende inden for alle dieselbiler, da vi har en lang fortid som Nordjysk Diesel-Elektro, inden vi skiftede navn til Ketner i 2020.

Hør om partikelfilter-rens

Undgå at betale for et helt nyt partikelfilter

Opstår der problemer med dit partikelfilter, sker der oftest det, at en orange advarselslampe i instrumentbrættet lyser. Det er bilen, der fortæller dig, at det er tid til en dieselpartikelfilterrens. Rensning af dieselpartikelfilter er et af vores helt store specialer hos Ketner. En dieselpartikelfilterrens involverer brug af vandholdig rengøringsteknologi og specialkemikalier for at fjerne partiklerne fra filteret. Normalt fjerner et partikelfilter overskydende sod automatisk ved hjælp af en regenerering, men vores mekanikere er i stand til at fjerne den overskydende sod, der forhindrer regenereringen i at finde sted.

Lad os hjælpe dig med dit partikelfilter

Hos Ketner har vi over 15 års erfaring med DPF-rens, og du kan derfor trygt overlade bilen til os. Vores mekanikere vil inspicere partikelfilteret for at vurdere omfanget af problemet. Dette inkluderer en test for at kontrollere blokeringsniveauet. Vi bruger derefter en sofistikeret rengøringsprocedure til at fjerne overskydende sod og partikler. Det inkluderer brug af specialkemikalier, der ikke skader andre komponenter i din bil. Efter rengøringen er det ofte nødvendigt at sætte en tester på bilens computer, så vi kan resette advarselslampen. På den måde kan man sige, at du har fået et billigt partikelfilter, da dit eksisterende nu er så godt som nyt igen.

Når du indleverer din bil til en dieselpartikelfilterrens på et af vores værksteder, vil vi altid foretage og informere dig om diagnosticeringen af problemet. På den måde ved du, hvad du skal være opmærksom på i fremtiden i forhold til filteret, så en blokade ikke opstår hurtigt igen.

Professionelt

Nyeste og mest avancerede udstyr indenfor autobranchen.

Altid gratis lånebil

Vi har en bil klar til dig, så du er kørende, mens din bil er på værksted.

SOS Vejhjælp

Gratis vejhjælp efter 1. serviceeftersyn

Ingen ventetid

Her får du hurtig service, så du ikke skal undvære din bil i længere tid.

Det siger vores kunder om os

Stor tak til et godt værksted, der kan anbefales. A/C der ikke ville virke. Kompetent, engageret og tålmodig hjælp med diagnostik af problemet, til en meget rimelig pris. God kommunikation gennem hele forløbet. Fejlen viste sig at være både en utæt kompressor og en dårlig thermostat.

Placeholder image

Frederik Nielsen

Aircondition •

Tesla service helt i top. Jeg har et par gange fået lavet reparationer på min Tesla model S. Ketner Aalborg er altid meget behjælpelige med at finde en løsning og måske det eneste værksted i Aalborgområdet der kan udføre reparationer på min Tesla. Senest skulle mit 12v batteri skiftes og det skete 2 dage før jeg skulle på ferie. Tesla kunne først hjælpe efter 14 dage, men risiko for at bilen ikke kunne køre under ferien. Ketner fandt en løsning og lavede bilen dagen efter. Fremragende service og skønt at have et værksted i Aalborg der kan reparere og servicere Tesla

Placeholder image

Christian Røge Andreasen

El- og hybridbiler • Tesla

Havde haft store problemer med ABS på min Mercedes. Var først på to andre værksteder uden held. Kontaktede så Ketner, de fandt hurtigt fejlen og bilen er nu fejlfri, super prof. Værkfører og mekaniker med super god service.

Leif

ABS • Mercedes

Første gang jeg har brugt Ketner, og absolut ikke sidste. Har fået skiftet partikelfilter på en Peugeot 208 eHdi. SUPER god service, og ikke mindst et top professionelt værksted. Kan helt klart anbefales.

Henrik Sort

Partikelfilter • Peugeot 208

De varmeste anbefalinger. Altid god service og hurtig fejlfinding. Regningen svarer til det arbejde, der er blevet lavet. Jeg frygter ikke at køre min bil til dette topklasse værksted.

Nichlas Amdisen Pedersen

Fejlfinding • Mercedes

Hvorfor er en DPF-rens nødvendig?

Partikelfilteret kræver korrekt og regelmæssig vedligeholdelse for at sikre, at filtret tilstrækkeligt udfører sin rolle som et middel til at reducere emissioner og forbedre din brændstoføkonomi. Når partikler løbende opbygges i partikelfilteret, begrænser det gennemstrømningen og skaber betydeligt modtryk. Dette kan føre til en række problemer, herunder et blokeret partikelfilter, motorskader og tab af strøm.

Du kan ofte nøjes med en maskinel fjernelse af sodpartikler

Jo længere filteret er i brug uden en ordentlig DPF-rens, jo mere sandsynligt er det, at det skal udskiftes. En udskiftning af et partikelfilter er en langt dyrere fornøjelse end en dieselpartikelfilterrens. Faktisk kan en udskiftning koste dig op mod 20.000 kr. En rens er altså både en mere omkostningseffektiv og hurtigere løsning, og bilen bevarer det originale filter.

Din lokale samarbejdspartner på alle bilmærker – uanset bilmodel

Hos Ketner overtager vi gerne arbejdet for dig. Vi har afdelinger i hele landet, så der er altid et autoværksted i nærheden, hvis det skulle ske, at advarselslampen pludselig lyser. Du er naturligvis mere end velkommen til at kontakte os for yderligere oplysninger om mulighederne for rens af dit partikelfilter.