Regenerering af partikelfilter

Hovedårsagen til en blokering af et partikelfilter er korte køreture ved lave hastigheder. Kører du derfor typisk kun til og fra supermarkedet og arbejdet, bør du ikke eje en dieselbil, da en DPF-regenerering kun sker ved længere køreafstande og højere hastigheder.

Den bedste måde at vedligeholde et partikelfilter på er at sikre, at bilen fuldt ud er i stand til selv at starte en regenerering af partikelfilteret, når det er fuldt af sod – dvs. når en orange advarselslampe på dit instrumentbræt lyser.

En regenerering af partikelfilter opstår, når bilen kører med høj hastighed på lange afstand, for eksempel på motorvejen. Dette gør det muligt for udstødningstemperaturen at stige til et højere niveau og dermed afbrænde det overskydende sod, der blokerer filteret. Derfor anbefaler vi, at du regelmæssigt giver din bil en god 30 til 50 minutters kørsel ved vedvarende hastighed på en motorvej, for at hjælpe bilen til en automatisk regenerering.

Opstår der alligevel problemer – som der gør fra tid til anden – er vi naturligvis de specialister, der kan hjælpe med at få problemet ordnet i en fart.

Hør om partikelfilter-rens

Overlad regenerering af partikelfilter til Ketner

Bliver advarselslampen ved med at lyse? Så overlad regenereringen til os. Vi har mere end 15 års erfaring med partikelfilter-rens – og så klarer vi det samme dag, som du kommer med din bil.

En regenerering af partikelfilter hos Ketner udføres ved, at vi først og fremmest undersøger filterets kerne for at se hvor stoppet filteret er. Herefter sker selve renseprocessen. Afleverer du din bil til regenerering af partikelfilter hos os, vil vi altid diagnosticere problemet, så du bedre kan være opmærksom på partikelfilteret i fremtiden.

Vi har afdelinger rundt om i hele landet, så oplever du en advarselslampe, der lyser, kan du hurtigt få hjælp hos et af vores autoværksteder. Du kan se, hvilke af vores afdelinger der er tættest på dig her på vores hjemmeside.

Ønsker du flere oplysninger om pris på en regenerering eller har du spørgsmål til vores service? Så hold dig endelig ikke tilbage med at kontakte os.

Vi glæder os til at hjælpe dig sikkert og trygt tilbage på vejene igen.

Professionelt udstyr til manuel regenerering

Nyeste og mest avancerede udstyr til rensning af tilstoppet partikelfilter inden for autobranchen.

Altid gratis lånebil, mens vi fikser bilen for dig

Vi har en bil klar til dig på alle vores lokale værksteder, så du er godt kørende, mens din bil er på værksted hos os

SOS Vejhjælp efter første serviceeftersyn

Nyd godt af vores mange gode services og tilbud til dig, som kan gøre dig til en gladere bilist.

Ingen ventetid

Her får du hurtig service, så du ikke skal undvære din bil i længere tid.

Det siger vores kunder om os

Stor tak til et godt værksted, der kan anbefales. A/C der ikke ville virke. Kompetent, engageret og tålmodig hjælp med diagnostik af problemet, til en meget rimelig pris. God kommunikation gennem hele forløbet. Fejlen viste sig at være både en utæt kompressor og en dårlig thermostat.

Placeholder image

Frederik Nielsen

Aircondition •

Tesla service helt i top. Jeg har et par gange fået lavet reparationer på min Tesla model S. Ketner Aalborg er altid meget behjælpelige med at finde en løsning og måske det eneste værksted i Aalborgområdet der kan udføre reparationer på min Tesla. Senest skulle mit 12v batteri skiftes og det skete 2 dage før jeg skulle på ferie. Tesla kunne først hjælpe efter 14 dage, men risiko for at bilen ikke kunne køre under ferien. Ketner fandt en løsning og lavede bilen dagen efter. Fremragende service og skønt at have et værksted i Aalborg der kan reparere og servicere Tesla

Placeholder image

Christian Røge Andreasen

El- og hybridbiler • Tesla

Havde haft store problemer med ABS på min Mercedes. Var først på to andre værksteder uden held. Kontaktede så Ketner, de fandt hurtigt fejlen og bilen er nu fejlfri, super prof. Værkfører og mekaniker med super god service.

Leif

ABS • Mercedes

Første gang jeg har brugt Ketner, og absolut ikke sidste. Har fået skiftet partikelfilter på en Peugeot 208 eHdi. SUPER god service, og ikke mindst et top professionelt værksted. Kan helt klart anbefales.

Henrik Sort

Partikelfilter • Peugeot 208

De varmeste anbefalinger. Altid god service og hurtig fejlfinding. Regningen svarer til det arbejde, der er blevet lavet. Jeg frygter ikke at køre min bil til dette topklasse værksted.

Nichlas Amdisen Pedersen

Fejlfinding • Mercedes

Lad os hjælpe dig, hvis du har et tilstoppet partikelfilter i din bil

Dit partikelfilter er med til at reducere skadelige emissioner og spiller derfor en vigtig rolle i rigtig mange af de biler, der kører på de danske veje. Selvom moderne biler principielt er designet til at rense partikelfilteret selv gennem henholdsvis passiv regenerering og aktiv regenerering, er der stor risiko for, at de skadelige partikler ophobes med tiden.

Hold øje med din bils signaler

Dette har ikke blot indflydelse på udledningen af de skadelige stoffer. Det er også med til at påvirke motorens forbrænding og din bils ydeevne helt generelt. Derfor kan du ofte også mærke, når dit partikelfilter er ved at sode til, og på nogle biler er der en lampe, der lyser for at fortælle dig, når filteret trænger til at blive efterset. Tegn på, at det kan være på tide at regenerere filteret manuelt, kan blandt andet være øget brændstofforbrug og dårlig acceleration.  

Få en professionel mekaniker fra Ketner til at undersøge mulighederne for dig

For at undgå at skulle udskifte filteret – hvilket meget nemt kan blive en dyr omgang – kan vi tilbyde dig at se efter, om vi kan reparere et tilstoppet dieselpartikelfilter med en effektiv rensning. Med en professionel rensning på en af vores maskiner undgår du at skulle udskifte partikelfilteret, kan potentielt nøjes med en skylning, der fjerner de opsamlede partikler. Dermed får du professionel, som hindrer yderligere skader, som kan blive dyrere for dig i det lange løb.