Dieselpartikelfilter-rens

Rensning af dieselpartikelfilter er et af vores helt store specialer hos Ketner.

I 2009 blev Euronorm 5 indført. Det førte til kravet om, at alle bilproducenter skal montere partikelfilter i alle dieselbilers udstødningssystemer. Det er senere (i 2018) blevet et krav, at alle nyproducerede biler skal monteres med et partikelfilter – uanset brændstoftype.

Kravet til dieselbiler blev introduceret med det mål at reducere sodemissioner fra dieselbiler med 80 %. Dieselpartikelfilteret gør dette ved at fange de partikler af sod, som skabes af forbrændingsprocessen, der finder sted i bilens motor, før de kan frigives i atmosfæren.

Dette formår partikelfiltre også, men ikke uden at forårsage problemer i processen. Dieselpartikelfiltre er tilbøjelige til at blive blokeret. Sker dette, vil du opleve, at en orange advarselslampe i instrumentbrættet lyser. Det er bilen, der fortæller dig, at det er tid til en dieselpartikelfilter-rens.

Hør om partikelfilter-rens

Hvad er en DPF-rens?

En dieselpartikelfilter-rens involverer brug af vandholdig rengøringsteknologi og specialkemikalier for at fjerne partiklerne fra filteret. Normal fjerner et partikelfilter overskydende sod automatisk ved hjælp af en regenerering, men vores mekanikere er i stand til at fjerne den overskydende sod, der forhindrer regenereringen i at finde sted.

Hos Ketner har vi over 15 års erfaring med DPF-rens, og du kan derfor trygt overlade bilen til os. Vores mekanikere vil inspicere partikelfilteret for at vurdere omfanget af problemet. Dette inkluderer en test for at kontrollere blokeringsniveauet. Vi bruger derefter en sofistikeret rengøringsprocedure til at fjerne overskydende sod og partikler. Dette inkluderer brug af specialkemikalier, der ikke skader andre komponenter i din bil. Efter rengøringen er det ofte nødvendigt også at sætte en tester på bilens computer, så vi kan resette advarselslampen.

Når du indleverer din bil til en dieselpartikelfilter-rens på et af vores værksteder, vil vi altid foretage og informere dig om diagnosticeringen af problemet. På den måde ved du, hvad du skal være opmærksom på i fremtiden i forhold til filteret, så en blokade ikke opstår hurtigt igen.

Professionelt

På vores autoværksted i Holstebro har vi branchens bedste og mest avancerede testudstyr.

Altid gratis lånebil

Der er altid en lånebil klar til dig, mens du har din bil på værksted i Holstebro.

Serviceaftale

På vores autoværksted i Holstebro kan du tegne en fast serviceaftale. Den giver dig adgang til mange fordele billigt.

Ingen ventetid

Vores automekaniker i Holstebro giver dig altid den hurtigst mulige service, så du ikke skal undvære din bil længe.

Det siger vores kunder om os

Fik problemer med bilen på ferie i Vestjylland. Ketner skiftede dieseldyser på en halv dag. Afleverede den efter fyraften den ene dag og kunne hente bilen efter frokost dagen efter. Og ikke overpris.

Per Dybdal

Første gang jeg har brugt Ketner, og absolut ikke sidste. Har fået skiftet partikelfilter på en Peugeot 208 eHdi. SUPER god service, og ikke mindst et top professionelt værksted. Kan helt klart anbefales.

Henrik Sort

Partikelfilter • Peugeot 208

De varmeste anbefalinger. Altid god service og hurtig fejlfinding. Regningen svare til det arbejde der er blevet lavet. Jeg frygter ikke at køre min bil til dette topklasse værksted.

Nichlas Amdisen Pedersen

Fejlfinding • Mercedes

Super service og hurtig reparation. Min bil støjede og havde ustabil motorgang. En hurtig diagnose viste at det var dyserne det var galt med. Blev informeret om omfanget, og har fået en “ny” bil igen.

Placeholder image

Søren Kirstein

Hvorfor er en DPF-rens nødvendig?

Partikelfilteret kræver korrekt og regelmæssig vedligeholdelse for at sikre, at filtret tilstrækkeligt udfører dets rolle som et middel til at reducere emissioner og forbedre din brændstoføkonomi. Når partikler løbende opbygges i partikelfilteret, begrænser det gennemstrømningen og skaber betydeligt modtryk. Dette kan føre til en række problemer, herunder et blokeret partikelfilter, motorskader og tab af strøm.

Jo længere filteret er i brug uden en ordentlig DPF-rens, jo mere sandsynligt er det, at det skal udskiftes. En udskiftning af et partikelfilter er en langt dyrere fornøjelse end en dieselpartikelfilter-rens. Faktisk kan en udskiftning koste dig op mod 20.000 kr. En rens er altså både en mere omkostningseffektiv og hurtigere løsning, og bilen bevarer det originale filter.

Hos Ketner overtager vi gerne arbejdet for dig. Vi har afdelinger i hele landet, så der er altid et autoværksted i nærheden, hvis det skulle ske, at advarselslampen pludseligt lyser. Du er naturligvis mere end velkommen til at kontakte os for yderligere oplysninger om mulighederne for rens af dit partikelfilter.